Betooniühing avaldas uue juhendi – BÜ7: Betoonpõrandad.2

Eesti Betooniühing andis välja uue juhendi – „BÜ7: Betoonpõrandad.2”. Tegemist on põhjalikult täiendatud 2018. aastal ilmunud betoonpõrandate juhendi uusversiooniga.

Juhend on mõeldud eelkõige betoonpõrandate projekteerimise ja ehitamisega seotud inimestele aga ka põrandate tellijatele ja kasutajatele.

Samuti on see heaks õppematerjaliks ehitusala koolidele.

„Betoonpõrandate ehitamise valdkonnas tegutsevad Eestis sajad ettevõtted, tuhanded inimesed – seetõttu on Betooniühingul ka eriline vastutus olla suunanäitajaks ehituse kvaliteedi küsimustes,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Imre Leetma. „Meie juhendid on valdkonna põhjalikemateks, sageli ka ainsateks emakeelseteks käsiraamatuteks, nii ka seekord.”

Juhend „BÜ7: Betoonpõrandad.2” on varasema juhendi „BÜ7: Betoonpõrandad” (2018) täiendatud ja parandatud uusversioon, mis kajastab ka Soome Betooniühingu poolt välja antud betoonpõrandate juhendi BY45/BLY7 uues trükis (2018) toodud muudatusi.

Raamatusse on talletatud Eesti ja Soome parimate ekspertide teadmised ja pikaajalised kogemused.

„Viie aastaga on tekkinud palju uut ja selginenud vanad tõekspidamised,” sõnas raamatu töörühma juht Mati Laurson. „Esmatrükist möödunud aastatega nägime, et esimeses väljandes on vajakajäämisi, mida püüdsime nüüd täiendada ja paremini kirjeldada,” lisas Laurson.

Mati Laurson:

„Parandused ja täiendused on peamiselt seotud betoonpõrandate kvaliteedikriteeriumitega ning teraskiudbetoonide kasutamisega. Muutunud on betoonpõrandate kvaliteedikriteeriumid lubatud pragunemise osas. Betoonpõrandate kulumiskindluse määramise katsemeetodid on viidud vastavusse kaasaegsete standarditega.

Põrandakattematerjalidest tulenevad nõuded betoonpõrandale on kaasajastatud koostöös VIMPTEL-iga (Viimistlusmaterjalide paigaldajate ja tarnijate liit).”

Raamat sisaldab hulgaliselt jooniseid, tabeleid ja fotosid.

Juhendi koostamise töörühma kuulusid: Mati Laurson (Savekate OÜ, töörühma juht), Riho Oras (Conviso OÜ), Ain Lember (Primekss Põrandad OÜ), Sven Luuk (Nordecon Betoon OÜ) ja Johannes Pello (Tallinna Tehnikaülikool).

Raamatu ilmumisandmed:

BÜ7: Betoonpõrandad. 2., täiendatud väljaanne.

2023, Eesti Betooniühing.

Juhendi töörühm: Mati Laurson (töörühma juht), Riho Oras, Ain Lember, Sven Luuk ja Johannes Pello.

191 lk.

Kujundus: Eneken Moorlat

Tükk: Pakett AS, 400 eks.

ISBN 978-9949-9993-6-1.

Uus juhend on saadaval Eesti Betooniühingus, samuti Ehituskeskuses.

This site is registered on wpml.org as a development site.