Betooniühing kuulutas välja 2013. aasta üliõpilastööde võistluse

Pressiteade
8.04.2013

Eesti Betooniühing kuulutas välja järjekordse betoonialaste kõrgkooli lõputööde võistluse.

Betooniühingu üliõpilaspreemiad on loodud betooni ja betoonehitust käsitleva õppetöö edendamiseks ja tulemusrikkamaks muutmiseks ning valitakse Eesti kõrgkoolide betoonialaste lõputööde hulgast.

2012. aasta üliõpilastööde võistlusega seoses muutis Eesti Betooniühing üliõpilaspreemiate välja andmise reglementi – kui seni oodati töid kolmelt Eesti ehituslikku kõrgharidust andvalt kõrgkoolilt, siis nüüdsest võivad osaleda kõigi Eesti kõrgkoolide üliõpilaste lõputööd.

„Soovime oma preemiatega akadeemilisi ringkondi enam betooniga seotud valdkondade uurimisse kaasata,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Vaido Leosk. „Betoon, kui üks eelistatumaid kodumaiseid ehitusmaterjale on väga laiade kasutusvaldkondadega ning materjaliga seotud uurimist vajavaid probleeme on õige palju. Oleks ainult uurijaid,“ lisas Leosk.

Näiteks on Betooniühing viimasel ajal tõstatanud teema betoonteede sobitamisest Eesti tingimustesse, lahendamist vajab betooni pikaealisuse arvestamine hoonete projekteerimisel, elamufondi vananemine ning betoonhoonete renoveerimise temaatika, puudub juhendmaterjal betooni soojamahtuvuse arvestamiseks kütte-jahutussüsteemi projekteerimisel jne.

Preemiate määramiseks tuleb Eesti ülikoolidel ja kõrgkoolidel esitada oma ettepanekud lõputööde preemiate kandidaatide kohta Eesti Betooniühingu juhatusele. Iga kool võib esitada kuni 2 ettepanekut.

Esitamise tähtaeg: 10. juuni 2013. a.

Eesti Betooniühingu 2012. a. üliõpilaspreemiad said:

  • Kaido Kaarna – Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonna tööstus- ja tsiviilehituse eriala magistritöö „Raudbetoonpostide tulepüsivusarvutus“.
    Juhendaja – Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonna ehitiste projekteerimise instituudi direktori kt. Johannes Pello.
  • Diana Tiidema – Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna keskkonnatehnoloogia eriala magistritöö „Purustatud utiilrehvi ja sellega modifitseeritud betooni füüsikalis-mehaanilised karakteristikud“.
    Juhendaja – Tartu Ülikooli füüsika instituudi professor Jaak Kikas.

Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiate varajasemad saajad on:

2011. a.:

Ksenia Kaevu – Tallinna Tehnikaülikoolist,
Renno Reitsnik – Eesti Maaülikoolist.

2010. a.:

Evelyn Leheste – Eesti Maaülikoolist,
Jürgen Einpaul – Tallinna Tehnikaülikoolist.

2009. a.:

Oliver Lätti – Tallinna Tehnikaülikoolist,
Heigo Hanni ja Risto Lutsar – Eesti Maaülikoolist.

2008. a.:

Olari Noor – Tallinna Tehnikaülikoolist,
Vahur Schmidt – Eesti Maaülikoolist.

2007. a.:

Aivars Alt – Tallinna Tehnikaülikoolist,
TõnisRaatma – Tallinna Tehnikaülikoolist,
Madis Madal ja Risto Klaassen – Eesti Maaülikoolist.

Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemia on ette nähtud Eestiüliõpilastele asjakohaste lõputööde eest. Lõputöö peab olema seotud betooni või tema koostisosade või betoontoodetega, näiteks betooni/betoontoodete/betoonkonstruktsioonide kavandamine, projekteerimine, ehitamine vms.

Eesti Betooniühing annab üliõpilaspreemiaid välja alates 2007. aastast.

Eesti Betooniühing (asut. 2004. a.)  on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 4ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Lisainformatsioon:

Vaido Leosk, Eesti Betooniühingu juhatuse esimees, AS E-Betoonelementjuhatuse esimees,
Tel: 5047 662; 671 2500; e-post: vaido.leosk@betoonelement.ee

Peeter Kokk, Eesti Betooniühingu tegevdirektor,
Tel: 5187 198; 648 1918; e-post: betoon@betoon.org

www.betoon.org

This site is registered on wpml.org as a development site.