Betooniühing kuulutas välja 2012. aasta üliõpilastööde võistluse

Pressiteade
27.03.2012

Eesti Betooniühing kuulutas kuuendat korda välja betoonialaste kõrgkooli lõputööde võistluse.

Betooniühingu üliõpilaspreemiad on loodud betooni ja betoonehitust käsitleva õppetöö edendamiseks ja tulemusrikkamaks muutmiseks ning valitakse välja kolme ehituslikku kõrgharidust andva Eesti kõrgkooli betoonialaste lõputööde hulgast.

„Betoon on kaasaegne konstruktiivne ehitusmaterjal, mida kasutatakse väga laialdaselt ja kasutusvaldkonnad on kiiresti laienenud,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Vaido Leosk. „Üliõpilaspreemiatega tahame tulevasi insenere juba koolis olles enam betoonile mõtlema suunata,“ lisas Leosk.

Preemiate määramiseks tuleb Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonnal, Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudil ja Tallinna Tehnikakõrgkooli ehitusteaduskonnal esitada oma ettepanekud lõputööde preemiate kandidaatide kohta Eesti Betooniühingu juhatusele. Iga kool võib esitada kuni 2 ettepanekut.

Esitamise tähtaeg: 8. juuni 2012. a.

Eesti Betooniühingu 2011. a. üliõpilaspreemiad said:

  • Ksenia Kaevu – Tallinna Tehnikaülikooli Ehitusteaduskonna magistrandi magistritöö – „Betoonkonstruktsioonide tulepüsivusarvutused“.
    Juhendaja – TTÜ Ehitusteaduskonna Ehitiste projekteerimise instituudi direktori kt. Johannes Pello.
  • Renno Reitsnik – Eesti Maaülikooli Metsandus- ja maaehitusinstituudi maaehituse osakonna magistrandi magistritöö – „Põrandapinnete kahanemispingete määramine“.
    Juhendajad – EMÜ Metsandus- ja maaehitusinstituudi maaehituse osakonna dotsendid Alexander Ryabchikov ja Harri Lille.

Eesti Betooniühingu 2010. a. üliõpilaspreemiad said:

  • Evelyn Leheste – Eesti Maaülikooli Metsandus- ja maaehitusinstituudi magistrandi magistritöö – “Parklate järelpingestatud monoliitbetoonist laekonstruktsioonide võrdlus”.
    Juhendajad – EMÜ Metsandus- ja maaehitusinstituudi Maaehituse osakonna dotsent Jaak Valgur ja emer. prof. Jakub Kõo.
  • Jürgen Einpaul – Tallinna Tehnikaülikooli Ehitusteaduskonna magistrandi magistritöö – “Siirduvate sõlmedega mitmekorruselise raudbetoonraami postide tugevus- ja stabiilsusarvutused”.
    Juhendaja – TTÜ Ehitusteaduskonna Ehitiste projekteerimise instituudi Ehituskonstruktsioonide õppetooli dotsent Ahti Lääne.

Eesti Betooniühingu 2009. a. üliõpilaspreemiad said:

  • Oliver Lätti – Tallinna Tehnikaülikooli Ehitusteaduskonna magistrandi magistritöö – “Akadeemia tee 7 ja 9 maa-aluse parkla katusekonstruktsiooni projekt”.
    Juhendaja – dotsent Väino Voltri.
  • Heigo Hanni ja Risto Lutsar – Eesti Maaülikooli Metsandus- ja maaehitusinstituudi magistrantide magistritöö – “Raudbetoonist posti ja soklipaneeli ühendussõlme töökindluse uurimine”.
    Juhendaja – dotsent Jaak Valgur.

Eesti Betooniühingu 2008. a. üliõpilaspreemiad said:

  • Olari Noor – Tallinna Tehnikaülikooli Ehitusteaduskonna magistrandi magistritöö –  “Kiudbetooni katsetamine ja arvutamine”.
    Juhendaja – lektor Johannes Pello.
  • Vahur Schmidt – Eesti Maaülikooli Metsandus- ja maaehitusinstituudi magistrandi magistritöö –  “Betooni survetugevuse hindamine põrkevasara ja ultraheli mittepurustaval meetodil”.
    Juhendaja – lektor Mihkel Kiviste.

Eesti Betooniühingu 2007. a. üliõpilaspreemiad said:

  • Aivars Alt – Tallinna Tehnikaülikooli ehitustehnika eriala magistritöö – „Betoonitööde tehnoloogia analüüs TTP kontorihoone ehitamise näitel”.
    Juhendaja – prof. Irene Lill.
  • Tõnis Raatma – Tallinna Tehnikaülikooli ehitustehnika eriala magistritöö – „Arvutusprogramm pingebetoontala kande- ja kasutuspiirseisundi kontrollimiseks”.
    Juhendaja – dotsent Vello Otsmaa.
  • Madis Madal ja Risto Klaassen – Eesti Maaülikooli maaehituse eriala magistritöö –  „Ümbertöödeldud betooni kasutamine ehituses”.
    Juhendaja – dotsent Jaan Miljan.

Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemia on ette nähtud Tallinna Tehnikaülikooli ja Eesti Maaülikooli magistriõppe üliõpilastele ja Tallinna Tehnikakõrgkooli IV kursuse üliõpilastele asjakohaste lõputööde eest.

Lõputöö peab olema seotud betooni või tema koostisosade või betoontoodetega, näiteks betooni/betoontoodete/betoonkonstruktsioonide kavandamine, projekteerimine, ehitamine vms.

Eesti Betooniühing (asut. 2004. a.)  on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 48 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Lisainformatsioon:

Vaido Leosk, Eesti Betooniühingu juhatuse esimees, AS E-Betoonelement juhatuse esimees,
Tel: 5047 662; 671 2500; e-post: vaido.leosk@betoonelement.ee

Peeter Kokk, Eesti Betooniühingu tegevdirektor,
Tel: 5187 198; 648 1918; e-post: betoon@betoon.org

www.betoon.org

This site is registered on wpml.org as a development site.