Aasta betoonehitiseks valiti eramu Pirital

Pressiteade
10.03.2011

Eesti Betooniühing kuulutas tänasel betoonipäeval Tallink Spa & Conference Hotellis välja konkursi „Aasta Betoonehitis 2010“ võitjad.

Aasta Betoonehitis 2010 eramu Pirital (Vahtramäe tee 9, Tallinn)
Konkursi peaauhind – arhitekt Andres Lember, Male Maja OÜ,
Tellija auhind – eraisik,
Konstruktori auhind – Inseneribüroo Ekoteh OÜ,
Ehitaja auhind – Ruul Projekt OÜ,
Betoonitarnija auhind – AS Rudus.

Žürii kommentaar: Betooni on kasutatud nii konstruktiivse kui viimistlusmaterjalina ning betoonpinnad on ka siseruumides ehedalt nähtaval.

Madis Eek: „Lihtne ja mitte edvistav hoone. Tore oleks, kui selliseid tellijaid rohkem oleks.“

Eriauhind – Eesti Maanteemuuseumi välialad (Varbuse, Kanepi vald, Põlvamaa) – arhitektuuribüroole Salto OÜ ja disainibüroole Laika, Belka & Strelka OÜ – tervikliku arhitektuurse lahenduse ja graafilise betooni idee eest.

Žürii kommentaar: Tegu on omapärase objektiga, kus graafilise betooni võimalusi on leidlikult kasutatud. Betoonihuvilise jaoks on Maanteemuuseumi põnevaim osa minevikku viivat teed kujutav ekspositsioon, kus graafilise betooni viimistlusega elemente kasutatakse eri ajastute markeerimiseks. Betoonelementidele on graafilise betooni tehnikas kantud vanad fotod. 3x5m suurused seinapaneelid valmistas etteantud fotode alusel AS E-Betoonelement ja need on esimesed omataolised Baltimaades.

Eriauhind – SA Tehvandi spordikeskuse multifunktsionaalne suusastaadion (Otepää) – Savekate OÜ – kvaliteetse betoonitöö eest.

Eriauhind – eramu (Must maja) Nõmmel (Valguse 17, Tallinn) – arhitekt Martin Aunin‘ile – tervikliku kahe eramu lahenduse ning betooniga siira suhtlemise eest & Nordecon Betoon OÜ-le – tulemusele suunatud hoolika betoonitöö eest.

Žürii kommentaar: Eramu paistab silma ühtselt ja professionaalselt teostatud detailide, erinevate väärtmaterjalide kasutusviiside ja uudsete tehniliste lahenduste poolest. Fassaadidel domineerivad peensaetud laudiseraketisega valged monoliitbetoonpinnad.

Tänavu üheteistkümnendat korda korraldatud konkurss „Aasta Betoonehitis“ on ellu kutsutud, et tutvustada avalikkusele betooni avaraid kasutusvõimalusi ning tunnustada neid inimesi, kes oma ideede ellurakendamiseks on kasutanud kodumaist ehitusmaterjali – võimalusterohket ja vormitavat betooni.

Tänavusele konkursile laekus 13 tööd. Konkursile sai esitada 2010. aasta jooksul tellijale üle antud betoonehitisi ja neis kasutatud konstruktsioone ja menetlusi.

„Aasta Betoonehitis 2010“ konkursi žüriisse kuulusid esindajad Eesti ehitusala liitudest: Eesti Betooniühingust – Toomas Laur, Eesti Arhitektide Liidust – Madis Eek, Eesti Ehitusettevõtjate Liidust – Indrek Peterson, Eesti Ehitusinseneride Liidust – Heiki Meos, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidust – Enno Rebane, Eesti Projektbüroode Liidust – Andres Saar, Aadu Kana, žürii esimees, samuti ehitusajakirjanike esindajad – Eva Kiisler ajakirjast „Ehitaja“, Liivi Tamma jalehest „Äripäev“ ning Maritta Koivistoa jakirjast „Betoni“ (Soome).

Eesti Betooniühing on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 4ettevõtetorganisatsiooni ja eraisikut.

Lisainformatsioon:

Aadu Kana, konkursi „Aasta Betoonehitis 2010“ žürii esimees, Eesti volitatud insener
Tel: 5049 477

Peeter Kokk, Eesti Betooniühingu tegevdirektor,
Tel: 51 87 198,648 1918; e-post: betoon@betoon.org

www.betoon.org

This site is registered on wpml.org as a development site.