Betooniühingu esimesed üliõpilaspreemiad läksid Tallinna Tehnikaülikooli ja Eesti Maaülikooli

Pressiteade
20.06.2007

Eesti Betooniühingu juhatus jagas välja esimesed kolm üliõpilaspreemiat.

Betooniühingu preemiad on loodud betooni ja betoonehitust käsitleva õppetöö edendamiseks ja tulemusrikkamaks muutmiseks ning valitakse välja kolme ehituslikku kõrgharidust andva Eesti kõrgkooli betoonialaste lõputööde hulgast. 

„Parimate leidmine oli meile küllalt raskeks tehtud – esitatud lõputööde hulgas oli küllalt eriilmelisi töid. Heameel on sellest, et kõigil preemiatöödel on erialainimestele täiesti konkreetset praktilist väärtust,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Toomas Vainola.

Toomas Vainola sõnul sõltub Eesti betoonehituse tulevik otseselt tänastest üliõpilastest, homsetest inseneridest. „Püüame oma üliõpilaspreemiatega nii üliõpilaste kui õppejõudude tähelepanu enam betooni temaatikale suunata,“ lisas Vainola.

„Omalt poolt lubame Eesti ehitusala kõrgkoolidele sügiseks välja pakkuda rea teemasid, kust tänast Eesti betoonitööstust tõesti king pigistab, teemasid, mille uurimise tulemustest võiks betooniinimestel oma igapäevatöös veelgi rohkem reaalset kasu olla,“ sõnas Eesti Betooniühingu juhatuse liige Mati Laurson.

Eesti Betooniühingu juhatus otsustas määrata 2007. a. ülõpilaspreemiad alljärgnevalt:

  • Aivars Alt – Tallinna Tehnikaülikooli ehitustehnika eriala magistritöö – „Betoonitööde tehnoloogia analüüs TTP kontorihoone ehitamise näitel”.
    Juhendaja – prof. Irene Lill. Preemiasumma – 22 000 krooni.
  • Tõnis Raatma – Tallinna Tehnikaülikooli ehitustehnika eriala magistritöö – „Arvutusprogramm pingebetoontala kande- ja kasutuspiirseisundi kontrollimiseks”.
    Juhendaja – dotsent Vello Otsmaa. Preemiasumma – 22 000 krooni.
  • Madis Madal ja Risto Klaassen – Eesti Maaülikooli maaehituse eriala magistritöö –  „Ümbertöödeldud betooni kasutamine ehituses”.
    Juhendaja dotsent Jaan Miljan. Preemiasumma – 16 000 krooni.

Jagamisele läks kokku 60.000 krooni. Maksukohustused riigi ees kannab Eesti Betooniühing.

Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiate pidulik kätteandmine toimub kõrgkoolide lõpuaktustel:
reedel, 22. juunil, algusega kell 12.00 Eesti Maaülikooli peahoone aulas, Kreutzwaldi 1a, Tartus ja
reedel, 29. juunil, algusega kell 11.00 Tallinna Tehnikaülikooli peahoone aulas, Ehitajate tee 5, Tallinnas.

Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemia on ette nähtud Tallinna Tehnikaülikooli ja Eesti Maaülikooli magistriõppe üliõpilastele ja Tallinna Tehnikakõrgkooli IV kursuse üliõpilastele asjakohaste lõputööde eest.

Lõputöö peab olema seotud betooni või tema koostisosade või betoontoodetega, näiteks betooni/betoontoodete/betoonkonstruktsioonide kavandamine, projekteerimine, ehitamine vms.

Preemiafondis on ühekordselt väljajagatavana 60 000 krooni, välja jagatakse korraga kuni kolm preemiat. Preemia jagatakse lõputöö koostaja ja juhendaja vahel rahalise suhtena 3:1.  Eesti Betooniühingu juhatusel on õigus kogusumma piires määrata igaks preemiaks väljamakstava summa suurust ja vähendada preemiate hulka või neid mitte välja anda vastavalt konkursile esitatud tööde tasemele.

Eesti Betooniühing (asut. 2004. a.) on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 52 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Lisainformatsioon:

Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu juhatuse esimees, AS Rudus Eesti juhatuse esimees
Tel.: 634 9560; 50 36 650; e-post: toomas.vainola@ruduseesti.ee

Mati Laurson, Eesti Betooniühingu juhatuse liige, OÜ Savekate juhatuse esimees
Tel.: 7309 830;  50 34 916: e-post: mati@savekate.ee 

Tõnis Haube, Eesti Betooniühingu tegevdirektor
Tel.: 648 1918; 51 05 285; e-post: betoon@betoon.org 

www.betoon.org 

This site is registered on wpml.org as a development site.