Eesti Betooniühing annetab Viimsi Püha Jaakobi kogudusele kiriku kellatorni

Pressiteade
19.10.2005 

Eesti Betooniühing (EBÜ) ehitab annetusena Viimsi Püha Jaakobi koguduse uuele kirikuhoonele kellatorni. Möödunud nädala lõpus alustati kellatorni betoonivalu ettevalmistustöödega.

„Viimsi uue kirikuhoone ehitus ei ole kahjuks edenenud sellises tempos, nagu algul loodeti,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees, AS Rudus Eesti juhataja Toomas Vainola. „Seetõttu otsustasime seda ettevõtmist jõudumööda toetada ning ehitada oma kulu ja kirjadega valmis kiriku kellatorni. Oleksime seda teinud juba varem, ent kuna Eestis ehitatakse parasjagu väga palju, siis ei jätkunud lihtsalt plaaniliste objektide kõrvalt vabu töökäsi,“ lisas Vainola.

Kellatorni puhul on tegemist betoontorniga, mille välisviimistluseks jääb samuti puhas betoonpind.

Kellatorni kõrgus on 13 meetrit, laius ühel küljel 3,7 ja teisel küljel 3,5 meetrit. Torni ehitamiseks kulub 25 m3 betooni, paar tonni terast ja muid materjale.

„Torn ei ole mahult suur, kuid on keerukas,“ selgitas Toomas Vainola. „Soovime töö valmis saada kolme nädala jooksul, novembri alguseks.“ Vainola sõnul on kellatorni ehituseks tehtavate tööde kogumaksumus ca 200 tuhat krooni, mis kaetakse Eesti Betooniühingu paljude liikmesettevõtete annetustest. Annetused laekuvad Viimsi Püha Jaakobi Kiriku Ehitamise Sihtasutusele.

Viimsi Püha Jaakobi kiriku ehituse nurgakivi pandi paika 22. juunil 2003. Arhitektid Martin Aunin ja Erkki Ristoja on projekteerinud Rohuneeme tee äärde Pringi külla kirikuhoone, mis sobib rannaolustikku. Uues kirikus on 205 istekohta, käärkamber, vestibüül ning kabel reisiparvlaevaga Estonia merel hukkunute mälestuseks. Ehituse kogumaksumus on ligi 7 miljonit krooni.

Eesti Betooniühing (asut. 2004. a.) on Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juures tegutsev betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 48 ettevõtet, organisatsiooni ja isikut.

Lisainformatsioon:

Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu juhatuse esimees, Rudus Eesti AS juhatuse esimees
Tel.: 634 9560; 50 36 650; e-post: toomas.vainola@ruduseesti.ee

www.betoon.org
vt. ka: http://www.eelk.ee/~eelk80/

This site is registered on wpml.org as a development site.