Algab konkurss „Aasta betoonehitis 2003“

Pressiteade
30.09.2003/2

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit (EETL) kuulutas täna välja konkursi „Aasta betoonehitis 2003“.

„Suur osa Eesti viimase aja silmapaistvamatest hoonetest ja rajatistest on valmistatud  betoonist,“ ütles Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane. „Tunnustamaks õnnestunud betoonehitisi ja nende loojaid ka laiemalt, ongi neljandat aastat ellu kutsutud taoline konkurss,“ lisas E.Rebane.

Konkursi eesmärgiks on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui materjali eeliseid ja võimalusi. Konkurss soovib kaasa aidata betoonarhitektuuri, betoonitehnoloogia ja betoonehituse arengule ning tõsta betooni mainet. Konkursi korraldab Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit.

Esitada võib ehitisi (hooneid ja rajatisi), mis on tellijale üle antud 2003. aasta jooksul (pärast eelmise konkursi toimumist) ning mida ei ole antud konkursile varem esitatud. Esitada võib ka konstruktsioone ja menetlusi.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse ka objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ja nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, arhitekt, projekteerija, ehitaja ja ehitusmaterjalide tarnija. Peaauhind kuulub võiduidee autorile.

Žüriisse kuulub kaheksa liiget. Nendeks on Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Projektbüroode Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ajakirjanduse esindajad. Žürii kokkukutsujana toimib konkursi korraldaja.

Konkursile võivad töid esitada nii era- kui juriidilised isikud. Esituseks sobiva ankeedi saab EETL-st. Ankeedile tuleb lisada objekti tutvustavat ning esitamist põhjendavat materjali.

Konkursile tööde esitamise tähtaeg on 10. detsember 2003. a.

Võitja kuulutatakse välja märtsis 2004. a.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit on kolmel aastal korraldanud aasta parimate betoonehitiste väljaselgitamise konkurssi.

2002. a. Betoonehitiseks tunnistati Tartu vangla.
Peapreemia – Arhitektuuribüroo Kalle Rõõmus AS.
Tellija auhind – Tartu vangla, projekteerija auhind – EstKONSULT OÜ, ehitaja auhind – AS SKANSKA EMV, betoonelementide auhind – Tartu Maja Betoontooted AS.

2001. a. Betoonehitiseks tunnistati Kuivpuisteainete terminal Muugal.
Peapreemia – projekteerija Randväli ja Karema AS. Tellija auhind – AS DBT, ehitaja auhind – AS Promete Intja AS K-Most, betooni auhind – AS Talot  ja AS Rudus Eesti.

2003. a. Betoonehitiseks tunnistati Rocca al Mare koolimaja.
Peapreemia – Arhitektuuribüroo Urbel & Peil.Tellija auhind – AS Rocca al Mare Koolimaja, projekteerija auhind – OÜ Inseneribüroo Märt Mõttusja OÜ E-Inseneribüroo, ehitaja auhind – AS KMG Ehitus, betoonelementide auhind – AS E-Betoonelement,  betooni auhind – AS Talot.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit (asut. 1993. a.) on ehitusmaterjalide tootmise ja müügiga tegelevate ettevõtjate ühendus, kuhu kuulub 53 ettevõtet. Liidu liikmete ehitusmaterjalide realiseerimise netokäive oli 2002. a. 2,9 miljardit krooni.

Lisainformatsioon:

Enno Rebane, Aasta Betoonehitis 2003 žürii sekretär, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor
Tel.: 648 1918; gsm: 051 82 662; e-post:eetl@hot.ee

www.hot.ee/eetl

This site is registered on wpml.org as a development site.